B i o g r a f i

William Pedersen kommer fra en musikalsk familie med to professionelle operasangere som forældre. Efter studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium har den unge danske baryton uddannet sig fra nogle af Europas fineste konservatorier: Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Prof. Kirsten Buhl Møller, Hochschule für Musik und Theater München ved KS Prof. Andreas Schmidt og Guildhall School of Music and Drama i London ved Prof. Susan McCulloch og Christine Cairns. William har desuden deltaget i adskillige masterclasses med bl.a KS Bo Skovhus, Yvonne Kenny og Malcolm Martineau. Han udvikler fortsat sin kunnen i samarbejde med Prof. Susan McCulloch og Docent Ulrich Stærk.

Senest kunne William høres som Count Formaggio i operakomedien La Pizza con Funghi med Den Åbne Opera og som Dancaïre i Opera Hedelands produktion af Carmen. På scenen har han sunget partier som Dr. Falke (Flagermusen, Danmarksturné), Figaro (Figaros bryllup, London), Belcore (Elskovsdrikken, München), Papageno (Tryllefløjten, København), Calchas (Den skønne Helene, København), samt en række uropførelser. I maj 2018 var William bassolist i Bernsteins Chichester Psalms med LA Phil og Gustavo Dudamel i Barbican, London og Philharmonie de Paris. Som liedsanger har William hovedsageligt beskæftiget sig med værker af Schumann, Brahms and Nielsen og gjorde sidste år debut i Wigmore Hall i London med et program af Schubertsange for herreensemble.

William har været solist i såvel Mozarts Requiem og Stainers The crucifixion som Faurés Requiem og Händels Messias. Han har gentagende gange optrådt som solist ved Copenhagen Operafestival, Festival del alta Val Nervia i Italien og med det omrejsende kompagni GuidOpera.

 

I sæson 2020/21 er William medlem af OperetteKompagniets Young Artist Ensemble, der drager Danmark rundt med forestillingen Hjerter i valsetakt samt en række andre gallakoncerter og events. Desuden byder sæsonen på optrædener med bl. a. Randers Kammerorkester og liedkoncerter med pianist Laurits Dragsted.

William ser desuden frem til at medvirke i Rigoletto på Opera Hedeland samt Dido&Æneas på Odense Barokfestival; begge produktioner der har måttet udskydes pga. COVID-19-pandemien.

William_DSCF2921.jpg