B i o g r a f i

William Pedersen kommer fra en musikalsk familie med to professionelle operasangere som forældre. Efter studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium har den unge danske baryton uddannet sig fra nogle af Europas fineste konservatorier: Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Prof. Kirsten Buhl Møller, Hochschule für Musik und Theater München ved KS Prof. Andreas Schmidt og Guildhall School of Music and Drama i London ved Prof. Susan McCulloch og Christine Cairns. William har desuden deltaget i adskillige masterclasses med bl.a KS Bo Skovhus, Yvonne Kenny og Malcolm Martineau. Han udvikler fortsat sin kunnen i samarbejde med Prof. Susan McCulloch og Docent Ulrich Stærk.

William er for tiden aktuel i Den glade enke 2.0 på Operaen i København i rollen som Ken Skade (Cascada). Senest kunne William høres som Guglielmo i Cosi fan tutte med NONTARDAR, Marullo i Rigoletto på Opera Hedeland og Belcore i Elskovsdrikken på Destilleriet med OPERATIVET. På scenen har han sunget partier som Dancaïre (Carmen, Opera Hedeland), Dr. Falke (Flagermusen, Danmarksturné), Figaro (Figaros bryllup, London), Papageno (Tryllefløjten, København), Calchas (Den skønne Helene, København), samt en række uropførelser. I maj 2018 var William bassolist i Bernsteins Chichester Psalms med LA Phil og Gustavo Dudamel i Barbican, London og Philharmonie de Paris. Som liedsanger har William hovedsageligt beskæftiget sig med værker af Schumann, Brahms and Nielsen og gjorde i 2018 debut i Wigmore Hall i London med et program af Schubertsange for herreensemble.

William har været solist i såvel Mozarts Requiem, Stainers The crucifixion og Faurés Requiem som Bachs Juleoratorium og Händels Messias. Han har gentagende gange optrådt som solist ved Copenhagen Operafestival, Festival del alta Val Nervia i Italien og med det omrejsende kompagni GuidOpera.

 

I denne sæson medvirker William desuden i Næsen på Det Kgl. Teater og på Danmarks-turné med OperetteKompagniets Lehàr-hyldest, Så går vi til Maxim. På koncertscenen ser han frem til at være solist i Brahms' Ein deutsches Requiem, Haydns Stabat Mater, Schuberts Messe i G-dur samt Bachs Juleoratorium. Læs mere i kalenderen

William_DSCF2921.jpg