top of page

B i o g r a f i

William Pedersen kommer fra en musikalsk familie med to professionelle operasangere som forældre. Efter studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium har den unge danske baryton uddannet sig fra nogle af Europas fineste konservatorier: Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Prof. Kirsten Buhl Møller, Hochschule für Musik und Theater München ved KS Prof. Andreas Schmidt og Guildhall School of Music and Drama i London ved Prof. Susan McCulloch og Christine Cairns. William har desuden deltaget i adskillige masterclasses med bl.a KS Bo Skovhus, Yvonne Kenny og Malcolm Martineau. Han udvikler fortsat sin kunnen i samarbejde med Prof. Susan McCulloch og Docent Ulrich Stærk.

 

Senest kunne William høres som Aeneas i Dido & Aeneas på Stenbroens Barok i København. Forestillingen kommer til Odense i september. Sommeren byder på endnu et møde med Belcore i Elskovsdrikken - denne gang med Opera i Provinsen.

På scenen har han sunget partier som Guglielmo (Cosi fan tutte), Marullo (Rigoletto), Dancaïre (Carmen), Dr. Falke (Flagermusen), Figaro (Figaros bryllup), Ken Skade/Cascada (Den glade enke 2.0), Ivan Ivanovitj (Næsen), Papageno (Tryllefløjten), Calchas (Den skønne Helene), samt en række uropførelser. Rollerne har bragt ham til såvel Det Kgl. Teater og Opera Hedeland som Den Ny Opera og på turné i hele landet.
 

Som liedsanger har William i samarbejde med pianist Laurits Dragsted uropført adskillige sange af sin far, Jørn Pedersen, samt større værker af Matti Borg, Vaughan Williams og Finzi. Han har derudover beskæftiget sig med værker af Schumann, Brahms and Nielsen og gjorde i 2018 debut i Wigmore Hall i London med et program af Schubertsange for herreensemble.
 

William har været solist i såvel Mozarts, Brahms’ og Faurés Rekvier, Bachs Juleoratorium og Matthæuspassion som Händels Messias. Han har gentagne gange optrådt som solist ved Copenhagen Operafestival, Festival del alta Val Nervia i Italien og i hele landet på turné med OperetteKompagniet.

 

I dette forår kan William opleves som Figaro i Figaros Bryllup med operatruppen Nontardar og titelrollen i Mozarts Don Giovanni med Operaen i Midten. 

Læs mere i kalenderen

Press 5_edited.jpg
bottom of page