top of page

B i o g r a f i

William Pedersen kommer fra en musikalsk familie med to professionelle operasangere som forældre. Efter studentereksamen fra Sankt Annæ Gymnasium har den unge danske baryton uddannet sig fra nogle af Europas fineste konservatorier: Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Prof. Kirsten Buhl Møller, Hochschule für Musik und Theater München ved KS Prof. Andreas Schmidt og Guildhall School of Music and Drama i London ved Prof. Susan McCulloch og Christine Cairns. William har desuden deltaget i adskillige masterclasses med bl.a KS Bo Skovhus, Yvonne Kenny og Malcolm Martineau. Han udvikler fortsat sin kunnen i samarbejde med Prof. Susan McCulloch og Docent Ulrich Stærk.

Snart kan William høres som Kloppenborg i urpremieren på Grænsemageren, en historisk opera  om H.P. Hanssen skrevet af Bo Gunge i anledning af 100-året for Genforeningen. Opførelserne finder sted i Alsion i Sønderborg med ledsagelse af Sønderjyllands Symfoniorkester.

 

I den forgangne sæson sang han Ken Skade i Den glade enke 2.0 på Det Kongelige Teater og medvirkede desuden i Sjotakovitjs Næsen ligeledes på DKT. På scenen har han sunget partier som Guglielmo (Cosi fan tutte, Nontardar), Marullo (Rigoletto, Opera Hedeland), Dancaïre (Carmen, Opera Hedeland), Dr. Falke (Flagermusen, Danmarksturné), Figaro (Figaros bryllup, London), Papageno (Tryllefløjten, København), Calchas (Den skønne Helene, København), samt en række uropførelser. I maj 2018 var William bassolist i Bernsteins Chichester Psalms med LA Phil og Gustavo Dudamel i Barbican, London og Philharmonie de Paris.
 

Som liedsanger har William i samarbejde med pianist Laurits Dragsted uropført adskillige sange af sin far, Jørn Pedersen, samt større værker af Matti Borg, Vaughan Williams og Finzi. Han har derudover beskæftiget sig med værker af Schumann, Brahms and Nielsen og gjorde i 2018 debut i Wigmore Hall i London med et program af Schubertsange for herreensemble.
 

William har været solist i såvel Mozarts, Brahms’ og Faurés Rekvier, Bachs Juleoratorium og Matthæuspassion som Händels Messias. Han har gentagne gange optrådt som solist ved Copenhagen Operafestival, Festival del alta Val Nervia i Italien og i hele landet på turné med OperetteKompagniet.

 

På koncertscenen ser han i denne sæson frem til at være solist i Faurés Requiem, Mozarts Requiem og Bachs Juleoratorium samt en række liedkoncerter, bl.a. med sange fra Mahlers Des Knaben Wunderhorn på programmet.

Læs mere i kalenderen

William_DSCF2921.jpg
bottom of page